Alles over de aanschaf van een bestelbus

Sta je aan het beginpunt van de zoektocht naar een geschikte bestelbus? Of ben je misschien al wat verder in het proces? In dit artikel helpen we je graag op weg om een juiste keuze te maken!

 

Bestelbus kopen: de voordelen

Laten we beginnen bij de voordelen van een bestelbus. Om te beginnen is het de ideale tussenoplossing wanneer een vrachtwagen te groot is. Het is dan wel een compacte wagen, maar je hebt zeeën van laadruimte. Hieronder benoemen we nog meer redenen waarom een bestelbus een geweldige aanvulling kan zijn op je bedrijf.

1. Breed inzetbaar

Bestelbussen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen: je kunt kiezen uit verschillende wielbases, voertuiglengten en -hoogten. Omdat er zo veel varianten zijn, kunnen ze binnen allerlei branches ingezet worden voor uiteenlopende toepassingen en doeleinden.

2. Alleskunners

In tegenstelling tot vrachtwagens zijn bestelbussen erg flexibel en wendbaar. Omdat ze relatief klein zijn, zijn ze gemakkelijker te manoeuvreren. Dit kan handig zijn als je werkgebied in een stad ligt of wanneer je regelmatig op smalle wegen rijdt. Daarnaast zijn bestelbussen ontworpen en gemaakt als werkpaarden: ze kunnen wel tegen een stootje. De meeste uitvoeringen zijn geschikt om een flinke aanhanger achter te hangen, dus extra vervoerscapaciteit is eenvoudig te creëren.

3. Professionele uitstraling

Een mooie bestelbus straalt professionaliteit uit, wat kan helpen om vertrouwen te wekken bij je klanten. Om de herkenbaarheid te vergroten, kan je ervoor kiezen om de bus in de huisstijlkleuren van je bedrijf te bestellen, naar wens uitgebreid met belettering van je eigen logo.

4. Fiscale voordelen

Het kopen van een bestelbus voor je bedrijf brengt een aantal aantrekkelijke fiscale voordelen met zich mee. Zo mag je de afschrijving binnen vijf jaar aftrekken van de winst, waardoor je hier minder belasting over hoeft te betalen. Daarnaast mag je de BTW op de kosten die je met of voor je bestelbus maakt terugvragen, zoals brandstofkosten en parkeergeld.

 

Bestelbus kopen: hoe ga je te werk?

Hebben we je overtuigd van de voordelen van een bestelbus? Mooi! Dan is het nu tijd voor de volgende stap: oriënteren. Een bestelbus kopen doe je niet elke dag, dus neem de tijd om een weloverwogen beslissing te maken. Wij geven je een aantal tips die behulpzaam kunnen zijn tijdens dit proces.

1. Bepaal je budget

Voordat je de zoektocht naar een bestelbus start, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Als je weet wat je maximaal uit wilt geven, kun je een stuk gerichter zoeken. Wil je besparen op de aankoopkosten? Dan is een jong gebruikte bestelbus misschien iets voor jou.

2. Wat zijn je wensen?

Noteer je wensen: waar moet de bestelbus voor jou aan voldoen? Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan parkeersensoren, een uitgebreid infotainment systeem of luxe bekleding? Maak vooraf een optielijst, dan kun je bij aankoop niets vergeten.

3. Informatie inwinnen

Verzamel voordat je naar een dealer stapt zo veel mogelijk informatie. Check bijvoorbeeld welke soorten bestelbussen er verkrijgbaar zijn en vergelijk verschillende merken en modellen. Of maak een praatje met een ondernemer die pas een bestelbus heeft gekocht of er al een aantal heeft gereden. Weet je nog niet goed welke wagen het best jou en je bedrijf past? De MAN TGE is een zeer geliefde bestelbus, waar zelfs een elektrische variant van verkrijgbaar is: de MAN eTGE.

4. Adviesgesprek

Loop je tijdens je zoektocht tegen bepaalde vragen aan? Of kom je er zelf niet helemaal aan uit welke bestelbus het meest geschikt is voor jouw situatie? Plan geheel vrijblijvend een adviesgesprek in met één van onze professionals.

5. Zelf rijden!

Hoewel bovenstaande tips behulpzaam kunnen zijn, is zelf ervaren natuurlijk het allerbeste. Op papier kan een bus aan al je wensen voldoen, maar dit weet je pas zeker door een proefrit te maken. Kruip achter het stuur van de occasion of demobus waar jij interesse in hebt. Zo kun je een betere inschatting maken of de bestelbus die je overweegt te kopen écht ‘the one’ is.

Bestelbus kopen bij MANA Bedrijfswagens

Er zijn veel verschillende typen bestelbussen verkrijgbaar, dus ook jouw bus zit er zeker tussen. Bij MANA Bedrijfswagens hebben we zowel nieuwe als tweedehands bestelbussen op voorraad. Mocht je speciale aanpassingen wensen, kunnen we de bus ook geheel op maat voor je samenstellen. Betimmering, laadklep, koeling of een dubbele cabine: alles is mogelijk.

Het team van MANA Bedrijfswagens adviseert en begeleidt je graag bij het aankooptraject van jouw (nieuwe) bestelbus! Kom langs bij één van onze vestigingen in Noord-Brabant of Zeeland voor uitgebreid advies onder het genot van een bakje koffie. Je bent van harte welkom!