Dieleman Transport

Stoere Lady Trucker Jacqueline aan het stuur!

In de stoere wereld van vrachtwagens en lange afstanden rijdt Jacqueline Neijt op haar mooie MAN TGX. Als één van de weinige vrouwen in deze sector heeft ze haar sporen verdiend met haar vastberadenheid, ongeëvenaarde passie en grenzeloze liefde voor haar vak.

Als vrachtwagenchauffeuse bij Dieleman Transport, gevestigd in Zaamslag – Zeeuws-Vlaanderen, laat ze zien dat gender geen beperking is voor succes en voldoening in een carrière als chauffeur. Haar liefde voor het vak wordt elke dag gevoed door de afstanden die ze aflegt, van Zwitserland tot Frankrijk en alles daartussenin.

Niet zo maar een Trucker

Jacqueline, woonachtig in het pittoreske Hoek, is niet zomaar een trucker; ze is een moeder, een doorzetter en een ware liefhebber van haar werk. In haar vrije tijd geniet ze van een ritje op haar motor. Haar passie voor het vak begon al op jonge leeftijd toen ze als meisje gebiologeerd toekeek hoe haar vader bietenwagens laadde. Nadat haar kinderen oud genoeg waren om hun vleugels uit te slaan, besloot Jacqueline dat het tijd was om haar eigen dromen na te jagen. Het was in 2001 dat ze achter het stuur van een vrachtwagen stapte en haar avontuur op de weg begon. Sindsdien heeft ze zichzelf keer op keer bewezen, met haar vastberadenheid en vakmanschap en is ze sinds 2011 bij Dieleman Transport een vertrouwd gezicht, rijdend op haar imposante MAN TGX, beladen met landbouwproducten.

“In het begin was ik ontzettend trots op mezelf wanneer ik mijn imposante vrachtwagen door de nauwe steegjes van Wallonië en Frankrijk loodste, zonder ook maar een krasje achter te laten. En hoe stoer voelde het als ik achteruit het erf van een boer op manoeuvreerde! Toegegeven, in het begin was het soms behoorlijk spannend om zo’n grote truck te besturen. Maar als het dan allemaal lukt zoals gepland, is dat echt een fantastisch gevoel!

Mensen verbazen zich vaak en zeggen: ‘Wow, dat je dat kan en durft’, maar ik doe het nu alweer zo lang dat het gewoon bij me hoort. En laten we eerlijk zijn, de vrachtwagens van de mannen zijn niet kleiner dan die van mij. Dus als zij het kunnen, waarom ik dan niet?”

Op avontuur

Met haar betrouwbare MAN TGX vrachtwagen, bepakt met alles van aardappelen tot uien en wortelen, doorkruist Jacqueline het Europese landschap. Van de charmante boerderijen waar ze haar lading laadt, tot aan de geavanceerde fabrieken waar ze met precisie lost, vindt ze vreugde in elke kilometer die ze aflegt. Haar toewijding en vakmanschap worden niet alleen gewaardeerd door haar collega’s en klanten, maar ook beloond met respect en bewondering. Met een glimlach op haar gezicht zet ze zich dagelijks in voor haar werk en is ze altijd klaar voor een gezellig kopje koffie met haar mede-truckers tussen de ritten door.

Een typische dag voor Jacqueline begint vroeg, vaak al voor het ochtendgloren, terwijl ze zich klaarmaakt voor weer een dag op de weg. Ze geniet van de uitdagingen die haar werk met zich meebrengt. En hoewel ze soms de enige vrouw op de weg kan zijn, voelt ze zich altijd gesteund.

De kracht van vertrouwen

“Al 8,5 jaar geniet ik van het rijden in mijn vertrouwde MAN. Zo’n 2,5 jaar geleden kreeg ik zelfs een splinternieuwe MAN. Voordat ik op de MAN reed, bestuurde ik zowel Renault als DAF vrachtwagens. Maar eerlijk gezegd, niets kan tippen aan mijn ervaring met de MAN. Mijn vorige MAN had zelfs een indrukwekkende tellerstand van één miljoen. Toen het tijd werd om te kiezen tussen een DAF en een nieuw type MAN, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik ben dol op deze prachtige wagen. Bovendien kan ik altijd rekenen op de mannen van MANA Bedrijfswagens, gevestigd in Goes. Ze staan dag en nacht paraat en bieden altijd snel en deskundig hulp. Dat soort betrokkenheid en service is echt onbetaalbaar!”

Durf te dromen!

Voor vrouwen die overwegen om vrachtwagenchauffeur te worden heeft Jacqueline een duidelijke boodschap: Doen! Ze moedigt anderen aan om hun dromen na te jagen, ongeacht hun geslacht of achtergrond. “Al is het maar voor 2 dagen in de week!” Met haar ervaring en vastberadenheid heeft ze bewezen dat er geen grenzen zijn aan wat vrouwen kunnen bereiken in deze branche.

Jacquelines verhaal is er eentje van vastberadenheid, passie en doorzettingsvermogen. Als we Internationale Vrouwendag vieren, laten we haar verhaal vieren als een inspiratiebron voor vrouwen overal ter wereld om hun dromen na te jagen. Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen kunnen vrouwen zoals Jacqueline de wereld veroveren, kilometer na kilometer.

Dus, aan alle vrouwen die dromen van een leven op de weg: laat je niet tegenhouden door vooroordelen of twijfels.
Neem het stuur in handen, net als Jacqueline, en rij vol trots en energie de toekomst tegemoet!