Vol gas met: OrgaPro Reusel!

OrgaPro, gevestigd in Reusel, wordt gerund door Koen Lavrijsen (31) en Patrick Scheers (48). Beide heren kennen elkaar al ruim 22 jaar en hebben 1,5 jaar geleden samen een nieuwe MAN TGX 18.510 4×2 vrachtwagen gekocht bij MANA Bedrijfswagens.

Een aantal jaar geleden had Patrick Scheers de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Koen stelde voor om gezamenlijk een nieuwe vrachtauto met tank te kopen en zo is de succesvolle samenwerking ontstaan. Patrick rijdt dagelijks de vrachtwagen en Koen verzorgt achter de schermen de planning en administratie bij OrgaPro.

 

De knop om

De allereerste vrachtwagen van Patrick was een Volvo NH12 met torpedo cabine, die hij altijd met veel plezier gereden heeft. Zodoende koos hij in het verleden ook altijd voor Volvo. Patrick merkte op den duur echter dat de service bij de Volvo-garage achteruitging, waardoor hij zich op andere merken ging oriënteren. Patrick was direct onder de indruk van de MAN TGX demotruck van MANA Bedrijfswagens. Deze demotruck was enorm chique afgewerkt en na een proefrit was de keuze dan ook snel gemaakt! Totdat de nieuwe auto geleverd werd, heeft Patrick in een huurauto van MANA Bedrijfswagens zijn werkzaamheden als eigen rijder op kunnen starten. In april 2022 heeft hij de sleutels van zijn nieuwe MAN TGX truck in ontvangst mogen nemen.

Nu na bijna een jaar dagelijks ‘on route’ te zijn in zijn nieuwe MAN kan Patrick oprecht zeggen dat deze wagen super goed bevalt! “Hij loopt en trekt goed. En het comfort, de cabine, het dashboard én de uitstraling maken deze MAN vrachtwagen helemaal af! De truck heeft het juiste vermogen en is zuinig met de zwaar geladen mestvrachten van wel 35 Ton. Deze MAN is een geweldige truck!”

Van strijkplank naar Full Options

Volgens Patrick waren de oudere modellen MAN’s van binnen erg saai. Een strijkplank als dashboard en weinig luxe. In de periode waarin de nieuwe truck geleverd zou worden, heeft Patrick tijdelijk in het oude model MAN huurtrekker gereden, maar de feeling ontbrak. Smaken verschillen, maar de nieuwe MAN heeft volgens Patrick een krachtigere uitstraling en eerlijk is eerlijk: het is ook een zeer indrukwekkende truck om te zien!

Bij MANA Bedrijfswagens werd Patrick erg goed geadviseerd en begeleid tijdens het gehele aankoopproces. Alle opties op de MAN TGX 18.510 4×2 van OrgaPro werden samen met MANA Bedrijfswagens uitgekozen. Geen vakje zijn ze vergeten aan te vinken! Op verzoek van Patrick is de zilvergrijze cabine afgewerkt met speciaal gespoten accenten. Zo zijn ook de luchtinlaat, spatbordverbreders en zijskirts gespoten in de kleur van de truck en de velgen in het zwart. Ook zijn er extra claxons op het dak gemonteerd waaraan iedereen Patrick op verre afstand al kan herkennen.

 

”Het comfort, de cabine, het dashboard én de uitstraling maken deze MAN vrachtwagen helemaal af!”

 

Vreemde eend

Patrick is in de veesector met zijn MAN een vreemde eend in de bijt. Andere chauffeurs in zijn vakgebied rijden veelal Scania en Volvo, maar zijn onder de indruk van de nieuwe MAN. Als ze een kijkje nemen in de MAN cabine worden ze helemaal enthousiast. In Patricks truck zit een breed entertainmentscherm, een kwalitatief audiosysteem en heel veel luxe. Dat trekt de chauffeurs aan!

OrgaPro rijdt voornamelijk met mest, varkens en veevoer voor Tontrans in Bladel, Looop in Venlo, E.S.P. Bart van Herk in Hapert en Lavrijsen in Reusel. Met zijn eigen indrukwekkende tankcombinatie rijdt Patrick door de gehele Benelux en af en toe in Duitsland. Maar ook in Frankrijk is hij geen onbekende: ieder jaar rijdt hij voor Movico uit Deurne de Tour de France. Dan wordt achter de MAN-trekker een oplegger met verreiker geplaatst en wordt deze als evenementenwagen ingezet om tribunes te bouwen bij hét wielerevenement van Frankrijk.

 

Goed geregeld bij MANA

De samenwerking met MANA wordt door OrgaPro als zeer fijn en deskundig ervaren. Henk Erven, Chef Afleverwerkplaats bij MANA Bedrijfswagens, heeft ervoor gezorgd dat de truck volledig opgebouwd is met alle denkbare accessoires en deze compleet afgewerkt naar buiten rolde. De vrachtwagen geeft zelf aan wanneer hij een onderhouds- of servicebeurt moet hebben. Deze wordt ingepland bij de MANA-vestiging in Tilburg. De garage in Tilburg is volgens Patrick super; “Iedere beurt of storing wordt snel, netjes en vakkundig opgelost. Onlangs moest de nieuwe MAN binnen voor zijn eerste servicebeurt, dan keuren ze hem ook meteen mee voor de APK en krijg ik een poolauto mee. Goed geregeld bij MANA! Zeker nu het megadrukke mestseizoen voor de deur staat, kunnen we alles mooi combineren.”

Patrick is enthousiast over zijn MAN truck en een échte MANA Ambassadeur. Op een feestje probeert hij collega-chauffeurs net zo enthousiast te maken en te besmetten met het MAN(A)-virus. “Een geweldige auto en bij MANA Bedrijfswagens staan ze voor kwaliteit en ze maken waar wat ze zeggen!” aldus een tevreden MAN rijder.

 

De volgende editie van ‘Vol Gas Met’ blijft nog even een verrassing. Tot die tijd behoefte aan meer truckers leesvoer? Lees dan ons meest recente artikel over chauffeuse en ‘vrouw in de bouw’ Anita!