MAN TGE nu ook met MAN DigitalServices op RIO-platform

Werken met de MAN TGE wordt vanaf nu nog overzichtelijker. De bestelwagen is nu ook aan te sluiten op het innovatieve RIO-platform en daarmee komen diverse nieuwe digitale services onder handbereik.

 

– Digitale diensten: altijd en overal het wagenpark in beeld
– Gratis ‘ESSENTIALS’ service: belangrijkste basisfuncties voor wagenparkadministratie; GEO geeft meer inzicht in rithistorie
– Dienstenaanbod wordt gaandeweg verder uitgebreid

Aanvragen is eenvoudig

Via home.rio.cloud kunt u direct een gratis account aanmaken en uw voertuigen registreren op het platform. Indien u hulp nodig hebt kunt u contact opnemen met uw MAN dealer. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar.

Werken met de MAN TGE wordt vanaf nu nog overzichtelijker.

De bestelwagen is nu ook aan te sluiten op het innovatieve RIO-platform en daarmee komen diverse nieuwe digitale services onder handbereik. De ‘ESSENTIALS’ service is gratis te gebruiken. Afhankelijk van de inzet van de TGE en de wensen van wagenparkbeheerders kunnen ondernemers daarnaast opteren voor de ‘GEO’ en ‘ONE MINUTE LOCATOR’ services. Ook reeds bestaande TGE-modellen vanaf 2021 met een radio- of multimediasysteem zijn te koppelen aan het RIO-platform.

De digitale diensten van MAN zijn veelzijdig. Zo maken ze het mogelijk om de TGE te lokaliseren en inzicht te krijgen in het gebruik. De gratis ESSENTIALS-dienst bevat al de belangrijkste basisfuncties voor de wagenparkadministratie. Zo is de locatie van de TGE bijvoorbeeld zichtbaar via de Pocketfleet app, die kosteloos is te downloaden. Via de app zijn naast de rithistorie ook de voertuiglocatie, kilometerstand en tankinhoud in te zien. Alle gegevens worden tot tien dagen bewaard.

De volgende stappen

De betaalde dienst GEO gaat een stap verder. Hierbij is een betrouwbare en efficiënte routeplanner met zeer uitgebreide kaarten inbegrepen, voor het vooraf berekenen van de route, afstand, rijtijd en eventuele tolkosten, rekening houdend met voertuigspecificaties als afmeting en gewicht. Daarbij zijn ook POI’s en geofences op te nemen. GEO bewaart gedetailleerde ritgegevens tot wel 25 maanden lang. Met GEO is de locatie van de TGE ook (tijdelijk) via een URL te delen. GEO is aan te vullen met de ONE MINUTE LOCATOR. Door een hogere updatefrequentie (één maal per minuut in plaats van eens per 15 minuten) is de locatie van de TGE nog nauwkeuriger vast te stellen. Deze flexibiliteit betaalt zich vooral uit als er (snel) ingegrepen dient te worden in de routeplanning. GEO DATA FLOW is een application programming interface (API) die het mogelijk maakt om gegevens als de locatie en kilometerstand van de TGE te delen met externe partijen. Naar verwachting wordt het RIO dienstenaanbod medio 2022 verder uitgebreid met MAN SERVICECARE, waarmee MAN-klanten proactief worden ontzorgd op het gebied van onderhoud.

Ook voor TGE’s die al aan het werk zijn

De digitale diensten die MAN via het RIO-platform aanbiedt, zijn er uiteraard voor nieuwe TGE-modellen. Maar ook reeds bestaande TGE’s vanaf 2021 met een radio- of een multimediasysteem zijn met terugwerkende kracht te registreren op het platform. Via een handig stappenplan is dat eenvoudig en snel te realiseren. Uiteraard kan de MAN-dealer hierbij assisteren.