Het geluk van een eigen gepersonaliseerde truck!

Bij Bakkerij Holland kreeg Corné (Chauffeur) de mogelijkheid zijn eigen MAN TGX te rijden én te personaliseren. Dat was een gesprek waard!

Begin dit jaar mochten wij aan onze “buurman”, Bakkerij Holland, een aantal gloednieuwe MAN TGX afleveren. Eenmaal gearriveerd in Roosendaal maakten wij kennis met Corné, een chauffeur in hart en nieren. Met 31 jaar ervaring kun je wel stellen dat hij alles heeft gezien. Van werkgevers, truckmerken tot locaties. Bij Bakkerij Holland kreeg hij de mogelijkheid zijn eigen MAN TGX te rijden én te personaliseren. Iets waar Corné nog steeds heel trots op is en ook wij vinden dat heel speciaal!

Van Nederland tot aan Marokko

“School was nooit mijn ding vroeger”, vertelt Corné. Na het behalen van zijn monteursdiploma ging hij al snel de vrachtwagen op. Een logische keuze wellicht want zijn familie telt veel vrachtwagenchauffeurs. Zijn eerste ritten reed hij bij Embregts te Etten-Leur. Verantwoordelijk voor de distributie van verschillende goederen reed hij voornamelijk binnen Nederland.

Na 7,5 jaar maakte hij de overstap naar Breda Transport. Het internationale avontuur was daarmee een feit. De eerste rit was met een trailer en dat avontuur vergeet hij nooit meer. “Dat was een rit van Nederland naar Marokko over ‘de Zwijnekop’, het zweet stond op mijn rug. Het was heel anders rijden dan in het vlakke Nederland, maar wel veel mooier.”

Uiteindelijk wilde Corné het weer dichterbij huis zoeken. Na een paar jaar bij Leen Bakker gewerkt te hebben, kwam hij bij Bakkerij Holland terecht. Met plezier zorgt hij nu dat supermarkten in Nederland en België elke ochtend voorzien zijn van vers brood.

Een hele verbetering

Met 31 jaar ervaring als vrachtwagenchauffeur heeft Corné voor veel werkgevers en met meerdere merken trucks gereden. Bij Bakkerij Holland kreeg hij al snel te horen dat er een nieuwe MAN voor hem zou komen. Corné was direct heel benieuwd: “Leuk een nieuwe auto, maar wat krijg ik dan?” Corné wilde graag met een demo truck rijden. Daar werd hij enthousiast van. “MAN ging nooit met de tijd mee, maar het materiaal is er nu echt een stuk op vooruit gegaan, een hele verbetering” beaamt hij.

Chauffeur in hart en nieren

Corné heeft in zijn carrière voornamelijk gereden met standaard uitgevoerde trucks. “Ik heb daar vroeger nooit veel lampen of dergelijke accessoires op geplaatst, maar nu met een nieuwe truck is dat anders”, zegt hij als liefhebber van rijk aangeklede trucks. Met nog vele mooie jaren in het vooruitzicht bij werkgever Bakkerij Holland, zag hij de kans om zijn nieuwe truck nu écht mooi te maken.

Van idee naar een resultaat

Corné nam contact met ons op en vertelde over zijn nieuwe truck. Onze Chef Nieuwbouw nodigde hem direct uit om langs te komen bij het aflevercentrum van MANA Bedrijfswagens in Tilburg. Met een verse bak koffie in de hand werden de wensen verder besproken. “Er wordt rustig naar je ideeën geluisterd en meegedacht om samen tot een mooi resultaat te komen,” vertelt Corné. Samen hebben ze de verstralers en andere accessoires uitgekozen. “MANA heeft alles perfect gemonteerd, waardoor de truck er echt keurig uitziet”. Aanvullend wilde Corné zelf ook zijn handen uit de mouwen steken. “Als ik het zelf kan, doe ik het ook zelf, dat vind ik leuk” vervolgt hij. De spiegel in de cabine en de gordijnen heeft hij dan ook voor zijn eigen rekening genomen.

Klompen uit

Nu Corné zijn eigen truck heeft, is hij daar maar al te zuinig op. “Klompen uit”, grapt hij. Het is extra genieten omdat meerdere mensen blij worden van zijn hobby. Onderweg seinen andere chauffeurs naar hem en op Facebook ontvangt hij veel positieve reacties. Complimenten van zijn collega’s als “mooie auto”, “mooi aangekleed” en “geen overkill” blijven ook leuk om te horen. De glimlach van Corné kan niet groter zijn: “Het is gewoon een prachtige truck waar ik echt tevreden mee ben”.