40 jaar MAN, das mooi MAN!

Het is bijna magisch wanneer je de kilometerteller van ‘9999’ naar ‘0000’ ziet overspringen, vind je niet?! Vandaag is de dag waarbij er ook iets bijzonders op de teller staat. Onze Henk, dé MAN-expert en nieuwbouw eindbaas in Tilburg, tikt vandaag officieel 40 jaar MAN aan. Een mijlpaal die wij niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan!

Als ‘jung menneke’ stond Henk al tussen de MAN vrachtwagens. Op 16-jarige leeftijd hielp hij zijn broer Jan mee door de werkplaats van Gebr. Vullings op te ruimen. Niet veel later, startte hij daar als leerling monteur. Gemotiveerd en enthousiast als hij was, rondde hij de opleidingen 2e monteur, 1e monteur en Auto Elektricien achter elkaar af. Met deze diploma’s op zak kon hij op de revisie-afdeling helemaal zijn ei kwijt. Van startmotoren tot dynamo’s, compressors en verstuivers, alles keerde hij binnenstebuiten. Niet veel later startte hij als chef, een rol waarin hij zoveel jaar later nog steeds met plezier werkt!

Zo de nieuwbouw ingerold

Vroeger was de hele werkplaats betrokken en verantwoordelijk voor het afleverklaar maken van een voertuig. Verzoeken voor het op- en inbouwen van bijzondere onderdelen bleef daarbij niet uit, denk hierbij aan alarmsystemen, standkachels, airco’s, voith retarders, ABS of  bijvoorbeeld snelheidsbegrenzers. Dat is het moment waar Henk erbij werd geroepen!

Tot een grote order binnen kwam: er moesten 50 MAN’s voor een korte deadline afleverklaar zijn. Een kwestie van goed coördineren dus en laat dat nou ook één van Henk zijn talenten zijn! Samen met een team monteurs en met het magazijn heeft hij deze uitdaging beetgepakt. Wat bleek? Goede planning, aansturing en efficiënt binnen budget werken was ‘de key’. Als beloning mocht het gehele team mee naar Istanbul (waar de klant een depot had) om dit te vieren. Vanaf toen is Henk fulltime de  nieuwbouw gaan aansturen, welke in 1998 zelfs uitgroeide tot een aparte afleverwerkplaats met 5 deuren!

Henk bij MANA

Henk heeft bij verschillende MAN dealers gewerkt voor hij begin 2020 in contact kwam met een oude bekende: Fred van der Heijden, ex-collega en in de tussentijd Directeur/Eigenaar van de 5 MANA vestigingen. Al vlug bleken zij hun visie te delen en de uitkomst was eenvoudig: Henk sloot zich aan bij team MANA! Zijn terugkomst in Tilburg, voelde als thuiskomen voor Henk. Bekende gezichten van vroeger, zowel collega’s als klanten, waar eenieder nog steeds dezelfde no-nonsense mentaliteit heeft.

Het samenwerken met opbouwers, spuiters, de RDW, importeur, klanten en chauffeurs is iedere dag een mooie uitdaging. “Ik ben pas tevreden als de klant tevreden is. Ik vind het mooi als we vrijdagmiddag een berichtje ontvangen van de klant of van de verkoper: ‘Het is weer super!’. Dan ga je goed het weekend in.” Ook laten veel chauffeurs hun waardering blijken, dat geeft Henk ontzettend veel energie.

VisserMAN

Eén van Henk zijn grootste hobby’s is vissen. “Wat velen niet begrijpen aangezien ik doordeweeks druk ben als vliegende kiep met bijna de gehele dag een telefoon aan het oor”, stelt hij. Toch ziet hijzelf overeenkomsten met het wedstrijdvissen. “De winst zit in de voorbereiding en dat is ook met het vismateriaal, aas en een plan van aanpak om als beste uit de bus te komen.”

Henk bij zijn MAN truck

MAN, MAN, MAN…

Al 40 jaar MAN en dat is niet niks. Wij waren toch wel heel benieuwd wat ervoor zorgt dat Henk zo trouw is aan dit merk. “MAN heeft wel een beetje hetzelfde DNA als ik heb; simpel, degelijk maar zeer betrouwbaar.” Henk, jij bent wat wij noemen een MAN on a MISSION!